Odstrjel jelena na Učki

Zadnjih dana mjeseca rujna i draga nam je Učka gora podarila izniman trofej jelena običnoga. Naime, 24.rujna na Učki, u predjelu Suhi Vrh položen je na dlaku prekrasni zreli jelen stupnja nepravilnoga četrnaesterca. Jelen je odstrijeljen u punom ljubavnom zanosu, rici.

Sreću, a i spretnost u samom odstrjelu pripala je mladom lovcu Uhač Ediu, članu LD „Kobac 1960“ Lovran, koji gospodari masivom Učke gore. Kako je mladome lovcu to jelen prvijenac, sreći nije bilo kraj, tim vise što se radi o prekrasnoj trofeji kojoj se svakako smiješi medaljna vrijednost.

Odstrjel je izvršen na iznimno nepristupačnom terenu, pa se nekolicina članova dobrano potrudila u izvlačenju same divljači, u vrlo lošim vremenskim neprilikama. Naravno, najsretniji među njima bio je sretni strijelac, inače vrlo marljiv član, iznimni zaljubljenik u lovstvo, voditelj nekoliko Povjerenstava u matičnom društvu, pomoćnik lovnika te član Izvršnog odbora

Na jelenu su, uz prekrasno rogovlje svakako vidljivi i tragovi borbe sa suparnicima, što upućuje na još pokoji primjerak te snage i veličine u lovištu, što je za skromne primorske uvjete prava sreća, na ponos lovoovlaštenika i njegovih članova, pa u šali znaju reći da i Učka konja za trku ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.